המציאות החברתית שלנו מבוססת על אינטראקציות בינאישיות הכוללות סמלים ופרשנות. כשאנחנו פוגשים אדם חדש, כשאנחנו כותבים פוסט בפייסבוק ואפילו כשאנחנו רוצים לספר לחבר על רעיון חדש שעלה לנו- אנחנו פועלים בשיטת ניהול רושם, בין אם זה באופן מודע ובין אם לא..

אז מה הוא ניהול רושם?

בצורה פשוטה יותר זו הצגה עצמית, זאת אומרת מכלול הפעולות התקשורתיות של האדם, כמו: דיבור, שפת גוף, אינטונציה. ישנן פעולות מודעות וישנן פעולות שאינן מודעות, ובטווח הזה האדם מנסה ליצור את הרושם הטוב ביותר מבחינתו, כך שיוכל לארגן את הגדרת המצב שתהיה הטובה ביותר עבורו.

כדי להבין את זה טוב יותר אני רוצה לספר לכם על הסוציולוג ארווינג גופמן שתיאר את ההתנהגות האנושית כהצגת תאטרון. הוא התייחס לבני האדם כאל שחקנים המבצעים ניהול רושם, ואל הגדרת המצב התייחס כאל משא ומתן מתמיד המתרחש בין השחקנים, כלומר בני האדם.

גופמן מאמין שכל אחד מאיתנו מחזיק באסטרטגיות שונות ומתחלפות של ניהול רושם, אנחנו מנהלים משא ומתן עם יתר השחקנים בתוך המציאות החברתית שלנו. סוג האינטראקציה שאנחנו מנהלים עם שאר השחקנים משתנה כל הזמן ממש כמו בהצגת תאטרון.

כשאנחנו מדברים על אינטראקציה אתם בטח מבינים שאנחנו מתכוונים למפגשים שמתנהלים פנים מול פנים בנוכחות פיזית כמובן, אבל…

כיום כשעידן האינטרנט הוא חלק בלתי נפרד מחיינו והרשתות החברתיות לא פוסחות על אף שכבת גיל, המשמעות של ניהול רושם דווקא באינטרנט יכול להיות משמעותי אפילו הרבה יותר!

כן, זה נכון שאין תחליף למגע אנושי עם זה אנחנו לא מתווכחים, ובכל זאת האינטרנט קיים וכדאי להשתמש בו לטובתינו- זו ההזדמנות אסטרטגית להציג את עצמנו, את העסק ולייצר את הדימוי שאנחנו רוצים להציג בעיני אחרים. ניהול רושם משמעו ניהול המוניטין שלנו וכמו שהמוניטין האישי שלנו חשוב כך גם המוניטין העסקי.

למה אנחנו מתכוונים בעצם? להעביר מסרים לעולם שיהיו מסונכרנים עם מה שאנחנו רוצים לשדר.

אם אתה לא תנהל את הרושם של עצמך, הרושם ינהל אותך וכך גם בעסקים- אל תיתן למישהו אחר להחליט בשבילך מה הרושם שלך.

מרגישים שעכשיו זה הזמן הנכון לקחת אחריות ולקדם את הרושם העסקי שלכם? גם אנחנו!

כתיבת תגובה