25 דקות
מחלקים את הכיתה לקבוצות של 5 תלמידים שיושבים במעגלים קטנים ואומרים להם שזו תחרות בין הקבוצות ושהקבוצה המנצחת מקבלת את הפרס הגדול (קורצים למורה שהיא תדאג לתקציב מביה"ס….)
מציגים לכיתה שכל קבוצה זכתה כרגע ב-86,400 ₪ (!!!) אבל בתנאי אחד – יש להם 4 דקות בלבד להציג כיצד הם מבזבזים את הסכום הזה ביום אחד והם חייבים לרשום את הדברים שהם רוכשים על דף (כולל הסכום). אם יצליחו להכין את הרשימה, הכסף שלהם!!!
חוקים נוספים:
- תוך 4 דק' לקנות בדיוק 40 פריטים שונים (4 חולצות או 10 דיסקים נחשב פריט 1)
- חייב להגדיר איזה פריט קונים ומה ערכו של כל פריט (לא חייב להיות מדויק על השקל).
- הערך חייב להיות הגיוני (אי אפשר שהמחירים של יותר מדי פרטים יהיו זהים)
- אסור שיהיה פריט שערכו מעל 10,000 ₪.
פותחים זמנים ונותנים לקבוצות להתחיל לעבוד. מעכשיו יש למנחה שתי אפשרויות להמשך:
- לעצור אחרי שהקבוצה הראשונה מצליחה שכנראה ייקח לפחות 7 דקות.
- לתת לכולם לסיים ולרשום בצד כמה זמן לקח להם.
נקודות לדיון:
- בואו נשמע איזה דברים מגניבים כתבתם
- לעבור עם הקבוצה המנצחת על אופן חלוקת הפריטים שלהם
- לשאול את הקבוצה הכי איטית- למה לקח לכם כ"כ הרבה זמן?
בוא נראה איך עושים את זה ב3 דקות?
מדברים איתם על הדרך הטובה ביותר להצליח בתרגיל כך שהם יסיימו את התכנון תוך דקה וחצי ואפילו יישאר להם זמן לשתות קפה תוך כדי עבודה:
הקבוצה תחלק לכל חבר קבוצה סכום שווה של כסף מתוך התקציב (קבוצות של 4- 21,600 ₪ או קבוצות של 5- 17,280ש"ח) ונושא אחר לרכישה על מנת שלא יהיו חזרות. לדוגמא של נושאים: מוצרים למטבח, מוצרים לרכב, מוצרים לטיולים, מוצרי מזון וכו… כך לא תהיה חזרה על מוצרים והרבה יותר קל להרכיב רשימה מסכום זה.
למעשה לדרך הזו קוראים האצלת סמכויות – 86,400 זה מספר השניות שיש לנו ביממה – בכדי להצליח יותר אנחנו חייבים להיות מסוגלים להאציל סמכויות במיוחד כאשר אנחנו מנהלים צוותים ואת הזמן שלנו.
חידוד לניהול זמן: איך אני מנצל את הסביבה שלי לטובת ייעול הזמן? לא מדובר רק בחברים בכיתה, אלא גם בסביבה הפיזית שלי, במשפחה, אחים גדולים, מורים בביה"ס ומודעות עצמית – לכל אלו יש השפעה על הדרך שבה אתכנן את הזמן שלי.